Omtale af “Etik for journalister på nettet”

Vil du gerne se, høre eller læse mere om “Etik for journalister på nettet”? Her samles løbende den omtale, bogen får i medierne:

Anmeldelse i Dagbladet Information, 1. november: Etik kan også bruges online. Af Annegrethe Rasmussen, USA-korrespondent.

Jakob Albrecht og Andreas Marckmann Andreassen har skrevet en livsnødvendig bog om etik i online-journalistikken. Gid den ryger direkte ind på journalistuddannelsernes grundpensum – og på redaktørens natbord.
Dagbladet Information

Dagbladet Politiken, 29. oktober: Mediernes fejl får evigt liv på nettet: “De to forfattere mener, at nettet i virkeligheden har potentiale for at højne etikken og føre til færre fejl.”

Berlingske TV, 22. oktober: »Onlineplatforme har et utroligt potentiale«. Se forfatternes oplæg ved Berlingskes internationale mediekonference på video (på engelsk).

Journalisterne Andreas Marckmann Andreassen og Jakob Albrecht, der er forfatterne bag ‘Etik for Journalister på Nettet’, mener, at der er en række medieetiske fordele ved journalistisk på nettet. Dog »har onlinejournalistik et tillidsproblem«.
Berlingske.dk

Berlingske, 22. oktober: Tempo og penge udfordrer mediernes etik. Artikel fra Berlingskes internationale mediekonference, hvor forfatterne var oplægsholdere.

Journalisterne Andreas Marckmann Andreassen og Jakob Albrecht påviser i bogen »Etik for journalister på nettet«, at der trods svigtende troværdighed er sket forbedringer i blandt andet de digitale mediers dækning af breaking news.
Berlingske

Navisen.dk på RUC, 10. oktober: Etik skal styrkes på nettet: “De etiske principper er de samme, men platformen er anderledes. Derfor er man nødt til at tænke etikken på en anden måde, når man arbejder på nettet.”

Anmeldelse på Zoomboom.dk, 26. september: Etik for journalister på nettet. Af Jesper Koppel, cand.mag i film- og medievidenskab og studielektor på Københavns Universitet.

En rigtig god og nyttig bog for alle journalister. 14 vigtige temaer om, hvordan journalister bør møde læserne/brugerne og kollegaerne.
Jesper Koppel

 Anmeldelse i Journalisten i Sverige, 24. september: Ny bok: Etik for journalister på nettet. Af Helena Giertta, redaktør. Ej online.

Överhuvudtaget är Etik for journalister på nettet en bok som ställer rätt frågor, ger svar samtidigt som den uppmanar dig at tänka själv. Jag kan varmt rekommendera den till alla som publicerar sig på nätet i dag.
Anmeldelse i Journalisten i Sverige

Ulandsnyt.dk, 15. september: Ny bog: NGO’er og medier skal passe på kilderne. “Journalister skal være forsigtige med at sætte navne på HIV-smittede, voldtægtsofre, homoseksuelle og børnesoldater, når de skriver fra den 3. verden, påminder ny bog.”

Kronik i Politiken, 10. september: Nettet er en gave for mediernes etik, af bogens forfattere. “Netjournalistikken har en troværdighedskrise. Der er alvorlige problemer for presseetikken på nettet, men de kan løses. Nettet bør faktisk styrke mediernes etik.”

Anmeldelse i norske Fagpressenytt, 10. september: Dårligere etikk i netjournalistikken. Af Svein-Erik Tosterud, redaktør.

Boken nøyer seg ikke med å beskrive problemene, den inneholder også 80 anbefalinger om hvordan man kan sikre journalistisk kvalitet og holde en akseptabel etisk standard også på nettet.
Anmeldelse i norske Fagpressenytt

Anmeldelse i Journalisten, 9. september: Etik på nettet. Af Frede Jakobsen, tidl. redaktør på Journalisten og stifter af SvendborgsNetavis.

Det her er ganske enkelt en bog, som bør læses af alle, der bedriver journalistik på nettet, den bør være grundbog på journalistuddannelsen – og ikke mindst bør den være pligtlæsning for alle de chefer, der lægger rammerne for deres eget netmedie.
Anmeldelse i Journalisten

Anmeldelse på Elberth.dk, 8. september 2014: Etik for journalister på nettet – en debat, der bør starte med Marckmann og Albrechts bog. Af Benjamin Rud Elberth, digital chef i GeelmuydenKiese.

Det stærke ved bogen er uomtvisteligt den entydige underliggende stemme fra de adspurgte journalister, der slet og ret konkluderer, at det etiske niveau i journalistik er blevet ringere med nettet og de nye platforme, og den stærke konklusion, at jagten på klik simpelthen skaber dårlige journalistik.
Benjamin Rud Elberth

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 5. september: Forfatterne løfter sløret for 9 gode råd til at dække breaking news. Læs: 9 gode råd til at dække breaking news

Danske Medier, 5. september: Omtale og anbefaling af bogen. Læs: Etiske udfordringer ved journalistik på nettet.

Bogen vil være et særdeles nyttigt redskab for redaktioner, som vil udarbejde etiske retningslinjer for deres netjournalistik. Den kommer omkring alle de forhold, der kan skabe etiske problemer – og med anbefalinger på de fleste områder – og andre steder opstilling af dilemmaer og argumenter for forskellige løsninger.
Danske Medier

Mennesker og Medier på P1, 29. august 2014: Forfatterne fortæller om bogen og diskuterer etik på nettet med vært Lasse Jensen og Informations web-redaktør Didde Elnif. Lyt.

Radio24syv Weekend, 3. august 2014: Andreas Marckmann Andreassen fortæller om journalisters etik på nettet i forhold til Gaza-krigen. Lyt.