Ny bog om automatisering for mediefolk

Ingen, som har arbejdet i medie- og kommunikationsbranchen de seneste 10 år, kan have undgået at spørge sig selv: Kan jeg det, der er brug for i fremtiden? Risikerer jeg, at maskinerne tager mit job?

Automatiseringen vil grundlæggende forandre journalistikken. Det stiller nye krav til kompetencer, faglighed, etik og strategi for alle, der arbejder i medierne.

Bogen “Sådan forandrer automatisering medierne” er til dig, der gerne vil være velforberedt.

“Sådan forandrer automatisering medierne” giver konkrete svar på, hvad du skal vide, kunne og forstå, så automatiseringen bliver en mulighed snarere end en trussel i dit arbejde.

Bogen er baseret på over 70 interviews i ind- og udland. Den er resultatet af mit fellowship på Syddansk Universitet fra juni 2019 til marts 2020. Mere om fellowshippet her.

Bogen er takket være bred støtte i mediebranchen blevet sendt ud til samtlige medlemmer af Dansk Journalistforbund. Mere om det hos SDU.

>Bogen kan købes her.

 

SAGT OM BOGEN

”Andreas Marckmann Andreassen kobler det journalistiske perspektiv og teknologien sammen i sin bog, som er oplysende, underholdende og vigtig. Obligatorisk læsning for alle, der ønsker at være en del af medierne i fremtiden.”
Aske Kammer, medieforsker, docent i digitale medier, DMJX

”Hvis du vil arbejde i mediebranchen om ti år, skal du interessere dig for denne bogs indhold – uanset om du er bange for robotter eller er en optimist som mig.”
Geir Terje Ruud, udviklingsdirektør i norske NTB, tidligere digital chefredaktør, Ekstra Bladet og forfatter til ”Autostory” (2017).

”Andreas’ projekt er visionært, gennemarbejdet og i sjælden grad fagligt perspektiv til tiden. Automatiseret indholdsproduktion er i sin vorden, og det er vigtigt at få undersøgt og perspektiveret for både mediernes forretningsmodeller og den journalistiske faglighed.”
Christian Jensen, ansv. chefredaktør, Politiken

”Årets vigtigste boglige bud på, hvad mediefremtiden bringer.”
Peter Bro, professor og leder af journalistuddannelserne på SDU

”Automatiseringen forandrer vores fag. Stillinger bliver nedlagt, men nye vil dukke op. Det handler om at være nysgerrig og åben for at lære noget nyt. Hvad skal man så kunne? Det giver denne bog klare og konkrete svar på, ligesom den kaster lys over alt det, der kan gå galt.”
Steffen Lilmoës, stopper per 1. oktober 2020 som redigerende i Jysk Fynske Medier, da hans stilling nedlægges som følge af automatisering